Kate McDonnell / Ballad Of A Bad Girl

”Jag tycker att Kate McDonnell har gjort ett mycket bra och hörvärt album”   (hemifrån)


Kate McDonnells femte soloalbum Ballad Of A Bad Girl släpptes 2024-04-12. Kate är en singer-song wrighter som sjunger, spelar gitarr och banjo. Kate och Anne Lindly har skrivit det mesta själva utom två covers. Kate är född och uppväxt i Baltimore men bor numera i delstaten New York. Albumet Ballad Of A Bad Girl spelades in i Dreamland Studios, Hurly New York. Med sig i studion har hon två medmusikanter. Kate har spelat på NEWPORT FESTIVAL och många andra arenor. Kate har jämförts med JOAN BAEZ mfl.


Joan Baez är en bra jämförelse tycker jag men Kate har ett lugnare vibrato. När man lyssnar på musik så framstår ofta sångrösten som det viktigaste instrumentet och så är det även på detta album. Albumet innehåller många bra egna låtar men med två covers nr 6 John C Fogerty, long as i can see the light och nr 11klassikern Richard Thompsons Dimming Of The Day där Linda Thomson sjunger. När jag hör den blir jag påmind om jag har fyra album med duon Richard och Linda Thompson som jag måste locka fram och lyssna på. Av bara farten spelade jag igenom Lindas fyra soloalbum också, lyriskt. Jag tycker att Kate McDonnell har gjort ett mycket bra och hörvärt album som för den här genren vidare på ett ypperligt sätt.

Låtar att börja med; Nr1 Balad Of A Bad Girl Nr2 Berlin, Nr3 Love Is Damndest Yhing, Nr7 Pilgrim, Nr8 If I Know, Nr9 Sweet Virginia.

Betyg 4 av 5