Kaurna Cronin / Glitter Or Dust

” Kaurna har mognat i jämförelse med hans tidigare album”  (hemifrån)

Kaurna Cronins femte album Glitter Or Dust har just kommit i år 2019. Han kommer från Australien och är en artist som har gett över 500 föreställningar i sitt 27-åriga liv.

Kaurna har gjort omfattande turnéer i hela Europa, Kanada och Australien. Europa flitigt, de första åren som gatumusikant. Det handlar till största delen om folk-pop-rock som berättar om det stora och det lilla ”allt presenterat med ett rejält driv och stor musikalitet ”enligt tidigare recensenter.

Kaurna Cronins röst och sångstil liknar till stor delen en ung Paul Simon men också lite Jackson Browne alla tre berättar med ett tydligt och angeläget uttryck. På Glitter Or Dust tycker jag att Kaurna har mognat i jämförelse med hans tidigare album nr 3 Southern Loss,2016, och nr. 4 Euphoria, Delirium & Loneliness,2017.Med en rejäl inlyssning växer albumet (något som brukar vara en god regel).

Låtar att börja med: nr 3 Only An Illusion, nr 4 Head Above The Water, nr 7 Caught Out In The Rain, Losers On The News och nr 9 Only A Matters Of Time.

Betyg: 4 av 5

Kaurna Cronin / Aloft In Blue

” Kaurna har mognat i jämförelse med hans tidigare album”      (hemifrån)

”Kaurna Cronins sjätte album Aloft In Blue har kommit 2020.” Han kommer från Australien och är en artist som har gett över 500 föreställningar i sitt 27-åriga liv. Kaurna har gjort omfattande turnéer i hela Europa, Kanada och Australien. Europa flitigt, de första åren som gatumusikant. Det handlar till största delen om folk-pop-rock som berättar om det stora och det lilla.” enligt tidigare recensioner.

Ett trevligt återseende. På hans förra album tyckte jag att Kaurna har mognat i jämförelse med hans tidigare alster och det är glädjande att han har fortsatt på den inslagna vägen. Kaurna låter fortfarande mycket som en ung Paul Simon men också lite som Jackson Browne.Han brukar ha ett antal skickliga musiker med sig så också denna gång.

Låtar att börja med föreslår jag: Nr5 Give Your Love To A Stranger Nr7 Sucker For That Nr8 All The Years To Come Nr10 The Dead Things Grow.

Betyg 4 av 5

Senaste kommentaren

Dela den här sidan