Paul Messinger 1 & 2

Paul Messinger America 2,0 Assorted Tales And New Myth.kom 2017. Paul är en poet, låtskrivare sångare och instrumentalist som kommer från New York flyttade till North Carolina. Med sig i studion har han ett tiotal medmusikanter.

Pauls Amerika 2,0 har fått lysande recensioner från många håll. När jag först hörde skivan slogs jag av likheten mellan Paul och Bootsy Collins, sångare och bassist. Bootsy spelade med James Brown men startade eget och behöll funkstilen. En annan tydlig likhet är Frank Zappa som i sina värsta utsvävningar påminner om Spike Jones, amerikansk musiker och orkesterledare mm. Dessa herrar har variation intill galenskap i musiken som kan vara jobbig att ta till sig. Paul skall man lyssna på många gånger för att han komma till sin rätt men allt handlar ju om en dosfråga. Låtar att börja med: America, The Speaker och A Little Faith.

Betyg: 4 av 5

Pauls nya skiva är en fortsättning på den inslagna vägen även om den nu är lättare att ta till sig och inte så brokig som den förra. Även denna har som den förra några riktigt bra låtar som Love Will Find You, Matters Of The Heare och One Day At The Time.

Betyg 4 av 5

Paul Messinger / The Reckoning

”olika historier kräver olika musikaliska stilar” (hemifrån)

Paul Messinger är poet, låtskrivare, sångare och instrumentalist som kommer från New York Detta är, enligt andra recensenter, en fullbordan av Pauls trilogi som är inriktad på att berätta historier om människor han möter. Han lever efter devisen att olika historier kräver olika musikaliska stilar för att berätta dem. Paul har fått lysande recensioner för alla tre albumen.

Att han förklarar att olika historier kräver olika musikaliska stilar gör det mera försåtligt att det kan bli lite spretigt bland musikgenrerna vilket är mest påtagligt på hans första och även andra album. Dessa finns tidigare recenserade på www.musikbloggen67.se.

Vad jag tyckte då var att Paul Messinger behöver en rejäl inlyssningtid och det gäller även The Reckoning. Så nu när jag har nött ner motståndet efter många lyssningar och vant mej vid stil bytena har jag kommit fram till att Paul Messinger / The Reckoning är en mycket bra och hörvärd skiva. Jag kan därför inte föreslå några inlyssningsspår eftersom det är så många stil byten.

Betyg 4,5 av 5

Senaste kommentaren

Dela den här sidan