mikael ramel band till dej / The BÄST BAND – LAJV 2019

”Mikael är en gammal PROGGARE sprungen ur Lidingö idyllen”       (hemifrån)

Mikael Ramel Band består av Mikael Ramel sång och gitarr, Mats Öberg stämsång och klaviatur, Benna Sörman stämsång och trummor, Kenny Håkansson gitarr, Göran Lagerberg bas. Mikael Ramel band till dej THE BÄST BAND LAJV 2019 är en liveinspelning i MUSIKENS HUS, Göteborg. Efter att ha gjort en spelning på TYROL 2015, som blev riktigt bra, blev Mikael sugen på en fortsättning. Han satte ihop ett i hans tycke bästa bandet och spelade in denna skiva.

När jag hör Mikael Ramel kan jag inte låta bli att tänka på pappa Povel som på sin tid i mitt tycke var en frisk fläkt i Adelskalendern. Povel var en mångsysslare med revyer, musikframträdande och filmer. Han kunde excllera (briljera) med ord som ingen annan på sin tid.

Mikael är en gammal PROGGARE sprungen ur Lidingö idyllen som fortsatt behålla proggstilen. Mikael leker med orden som sin far och jag tror att han också har SPIKE JONES som sin förebild. Men jag tror han har påverkats av FRANK ZAPPA också även han rosade Spike Jones.

Detta är en utomordentligt bra skiva Låtar att börja med: CD 1 nr 2 Nå Då Så,nr3 Pengar, nr 5 Imorgon är en ny dag. CD 2 nr3 Å,ÄoÖ i EU,nr 4 Jag hade fel,nr 5 Bara ett par dar och nr 7 Tomrummet.

Betyg 4 av 5

Senaste kommentaren

Dela den här sidan