Spottiswoode & His Enemies / Lost In The City

       ”mäktiga sound och varierade repertoar”         (hemifrån)

Jonathan Spottiswoode & His Enemies har släppt deras sjunde skiva Lost In The City. Jonathan vokalist och gitarr bandet i övrigt består av sju medlemmar men har också förstärkts av sju gäster på den rejält tilltagna skivan som är inspelad i Bunker Studio, Brooklyn New York. Genrerna är en blandning av JAZZ –FUSION, ROCK och POP. Jonathan är uppväxt i London och började spela gitarr vid tolv års ålder ”det tog honom ca 10 år att skriva en hyfsad anständig melodi men sedan har han skrivit hundratals och hundratals låtar”. Vid millenniumskiftet flyttade han till New York City. Jonathan har rosats av musikrecensenterna sedan dess.

Storskalighet och perfektion är en bra beskrivning av Spottiswoode & His Enemies med sitt mäktiga sound och varierade repertoar. Påminner lite om STEELY DAN och lite om BLOOD SWEAT & TEARS. Bandet rör sig i nyss nämnda genrer med en tyngdpunkt åt jazzhållet men det hela är mycket varierat.

Låtar att börja med på en generöst tilltagen fullängdare: nr 2 Lost In The City, nr 5 Because I Made You, nr 9 Now Didn´t I ? och nr 18 I Don´t Regret

Betyg: 4 av 5

Senaste kommentaren

Dela den här sidan