MaiGroup / Metamorphosis

”väver ihop piano, gitarr och sax på ett ypperligt sätt”    (maileisz.com)

MaiGroup består av Mai Leisz basgitarr, Björn Arkö sopran & tenor sax, Simon Berggren piano, Calle Stålenbring gitarr och Jonathan Lundberg trummor Metamorphosis är bandets tredje fullängdare.

Mai Leisz är född och uppvuxen i Leisi Saaremaa Estland men flyttade till Sverige 2010 där hon utbildade sig som musiker och kompositör.

Hon startade MaiGroup samt frilansade med olika jazzband och popartister. Mai har blivit en hyllad musikkameleont inom pop, folkmusik, country, jazz och blues. I Stockholm träffade hon multiinstrumentalisten Greg Leisz som var på turne´ med Jackson Browne ett sammanträffande som gjorde att hon flyttade till Los Angeles där hon spelar in, skriver, turnerar och uppträtt med bla Jackson Brown, Joan Baez och David Crosby.

När jag såg David Crosby med band i Karlstad CCC hösten 2018 var Mai Leisz med och man kan väl säga att dom hade en tight och bra kväll på jobbet, en utmärkt konsert. Metamorphosis är en instrumental skiva, utom David Crosbys Here It´s Almost Sunset.

Jag tycker att instrumental musik har en tendens att bli tråkig om man inte lyckas variera den. Jag såg en konsert med Jojje Wadenius & Cleobandet i höstas, det var också en instrumental kväll. Jojje var med och bildade Made In Sweden1968-1970 men också gitarrist i Blood, Sweat And Tears 1972-1975. Steely Dan återbildades för livekonserters på 90-talet då man bla släppte ett livealbum då var Jojje gitarristen. Jojje har en förmåga att variera gitarrspelet på ett fantastiskt sätt.

MaiGroup varierar och väver ihop piano, gitarr och sax på ett ypperligt sätt bla på Palo Verdes Blue och Metamorphosis med flera. En skiva man blir glad av att höra.

Betyg 4 av 5

Senaste kommentaren

Dela den här sidan