Kate Campbell / The K.O.A.Tapes (vol 1)

man kanske tröttnar på den överdrivet religiösa tonvikten               (hamifrån)

Kate Campbell skivdebuterade 1994 och har släppt sitt åttonde album The K.O.A. tapes (vol 1). Kate är uppvuxen i Mississippii och får väl räknas till R&B genren även om hon har en mängd andra musikaliska influenser. Hon är dotter till en predikant vilket satt sin prägel i hennes texter och budskap. Kate har lagt till några favoriter som covers till sina egna låtar på den 20 spår långa skivan.

Hon har en ruskigt vacker röst och skivan är mycket välarrangerad musikaliskt sedan kan man kanske tröttna på den överdrivet religiösa tonvikten. Ja vem kan hon liknas vid då tja Emmylou Harris ligger nog närmast till. Inlysnings spår: Strangeness Of The Day – Seven Miles Home.

Betyg 4 av 5

Kate Campbell / Damn Sure Blue

behållit både rösten och den religiösa tonvikten                      (hemifrån)

Kate Campbells nionde album. Kate C har jag redan presenterat i och med hennes förra skiva The K.O.A. tapes (vol 1) som kom 2015 så därför inte någon närmare presentation.

Vad man kan säga om denna skiva är att hon har behållit både rösten och den religiösa tonvikten men inte medmusikanterna, nya allesammans. Dom nya gör inte bort sig dom heller. I övrigt är det som en fortsättning på hennes förra skiva. Ja vem kan hon liknas vid nu då tja mera åt Dolly Parton hållet. Sammanfattningsvis är det i mitt tycke en mycket bra skiva. Låtar att börja med: When You Come Back Home, The Great Atomic Power och Forty Shades Of Green.

Betyg: 4 av 5

Senaste kommentaren

Dela den här sidan