Bill Price / I Can`t Stop Looking At The Sky     

"prudlande infall av olika slag i musik"             (hemifrån)

Bill Price ännu en singer-songwriter från USA. Han säger sig vara en kreativ person med konstnärliga visioner. I Can`t Stop Looking At The Sky är den 6:e utgivningen I raden av album och EPs. Han samarbetare med bluesmannen Gordon Bonham som liksom Bill Price är inspirerade av Bob Dylan. Bill brukar hålla isär sin grafiska ådra från musiken och vise versa men i det projekt han nu jobbar med är det inte så.

När jag hör Bill Price kommer jag osökt att tänka på PAUL SIMON och förstås DAVID BYRNE och hans TALKING HEADS med deras sprudlande infall av olika slag i musik när dom tar ut svängarna. Detta gör att det inte blir långtråkigt men ganska rörigt och kräver några lysningar. En skiva fylld med överraskningar.

Låtar att börja med: On The Dance, Makes Me Feel Better, Post Rain Redemption mfl.

Betyg 4 av 5

Bill Price / Digging Deeper Toward The Sky

     "sådana man blir glad av"                                     (hemifrån)

Digging Deeper Toward The Sky är Bill Prices nya EP. Jag har skrivit om Bill P. förra fullängdare tidigare, se ovan, och har då relaterat honom till Paul Simon och David Byrne. På denna EP tycker jag att han snarare låter lite mera som TODD SNIDER.

Dom tre första låtarna är i mitt tycke riktigt bra sådana man blir glad av men sedan kommer det en shuffle som tempohöjare och sedan ett avslut på skivan som verkligen inte tillför något.

Låtar att lyssna på: Ordinary Time, As They Come och Don´t Put The Child Away TooLong.

 Betyg: 3,5 av 5

Senaste kommentaren

Dela den här sidan