Bloggens förstasida

Hej "alla" musikvänner. Här kan ni läsa och få tips om ny och gammal musik den gamla som referens men det mesta är nytt och kanske okänt för dom flesta.

Jag heter Börje Holmén och har fyllt 67 år när jag startade bloggen. Gå till mera och välj. Mitt musikintresse har följt mig hela livet trots att jag inte utövar själv. Det har varit egen värld att försvinna i men också en värld där man kan dela upplevelsen med andra.

Nu när det finns SPOTIFY och andra streamingsighter så har ju den saken blivit enklare. Jag har tidigare skrivit musikresencioner på www.nyaskivor.se skriver man in Börje i sökrutan får man upp alla mina, ett åttiotal.

Veckans skivrecension

Clementine/ Letting Go

begåvning och röst som fängslande och ändå bekant (hemifrån)

Clementine en folksinger från Nederländerna dotter till en kapten som när han kom hem från långa resor i arbetet så spelade han sin Irländska musik istället för Clementines mors CHANSON ( fransk sång).

Dessa musikstilar har påverkat henne mycket men numera blandar hon jazz, blues och även chanson-influerat på sin repertoar.

2003 släppte hon sitt första album SPECIAL TO ME och turnerade på Holländska teatrar men hon föredrar att sjunga på engelska. Skivan är inspelad i OMNI SOUND STUDIOS NASHVILLE TENNSSEE och producerad av multi-platinaproducenten och låtskrivare WATT EASTERLIND. Wyatt har kommenterat Clementine musikaliska begåvning och röst som fängslande och ändå bekant…

Clementine låter lite som TRACY CHAPMAN och lite som MARIA MCKEE och ibland som SARAH MCLACHLAN fantastiska sångfåglar alla fyra. Låtar att börja med: Where This River Goes, 50 years, Thats What I Said, Lost Child men dom andra kommer tätt efter.

Betyg: 4 av 5

Senaste kommentaren

Dela den här sidan