Fou Parle / Sentimentalsjukhuset

” Jag måste säja att detta är en mycket positiv överraskning”     Paraply Records (hemifrån)

Sångaren och låtskrivaren Fou Parle startade punkbandet Råttorna i början på 1980-talet i Borås. Bandet splittrades efter några år och Fou lade av med musicerandet. Råttorna återförenades 2020 och då började Fou skriva texter och musik på egen hand denna gång i svensk vistradition. Fou har jämförts med Lars Winnerbäck. Sentimentalsjukhuset är Fou Parles solodebut där han har skrivit allt själv. Fou Parles sång , gitarr och piano, Dan Johansson bas, trummor, gitarr och synt, Ann-Mari Hagström cello.

Jag måste säja att detta är en mycket positiv överraskning i all sin enkelhet. Jämförelsen med Lars Winnerbäck går inte att bortse ifrån i synnerhet från tiden med albumen Rusningstrafik 1997 och Med solen i ögonen 1998. Där var Las Winnerbäck strålande men senare börjar det gå på tomgång med några ljusglimtar. Då är det glädjande att Fou Parle tar upp tråden igen med detta lysande debutalbum.

Låtar att börja med; Nr1 Berlin, Nr4 Sentimentalsjukhuset, Nr5 Hundar, Nr7 När Allting Hotar, Nr9 Solen Går Ner Över Kampen Och Revolutionen.

Betyg 4 av 5

Senaste kommentaren

Dela den här sidan