Johanna Lillvik / The Love Hate Syndrome

” inte besviken denna gången heller”       Paraply Records      (hemifrån)

Den 2022-09-30 släpper Johanna Lillvik sitt debutsoloalbum, The Love Hate Syndrom.Hon har studerat nordisk folkmusik och har undervisat sång på Borås Kulturskola. På sitt debutalbum har hon, liksom på sin debut-EP, skrivit och producerat allt själv.

När jag hörde Johannas debut-EP från 2017 blev jag överraskad och tagen på samma gång. Hon blandade olika stilar på ett konstnärligt sätt som påminner om två andra artister; TORI AMOS och REGINA SPEKTOR. Dessa tre artister, i värdklass, väjer inte för att uttrycka det lite svårsmälta när dom låter kreativiteten få utlopp. Det kräver en del av lyssnarna, bör lyssna ett flertal gånger. Har man hört Johannas debut-EP (som jag har recenserat här i menyraden) så känner man igen sig och jag blir inte besviken denna gången heller. Nämnas bör att Johanna sjunger på BLUES ESCAPE album som kom 2020. Ett album jag varmt rekommenderar.

Låtar att börja med; Nr1 Hydra, Nr4 Ms Crusoe, Nr7 Wolves Nr8 Say What, Say Why, Nr8 I've Been Burned, Nr10 Mothers Blues.

Betyg 4 av 5

Senaste kommentaren

Dela den här sidan