Jono Manson/ The Slight Variation

    "ju mer man letar/lyssnar desto fler överraskningar dyker upp"          (hemifrån)

Jono Mansons musikkarriär är lång eftersom han redan vid sju års ålder bildade sitt första band.Han började spela professionellt redan i tonåren. Han har en inspelningsstudio i Santa Fe, New Mexico där han har producerat många mer eller mindre kända artister.Han har under sin karriär också spelat med PETE SEEGER, JOAN OSBORN, BO DIDDLY och många fler.Detta är hans tredje fullängdare. Han blandar friskt mellan generna som handlar om AMERICANA, ROCK, POP och SOUL.

En snyggt arrad skiva med ballader, lite jazz och funk.Det fantastiska med musik är att ju mer man letar/lyssnar desto fler överraskningar dyker upp så även denna gång.Jono har en lite säregen men vacker röst som i viss mån påminner om GERRY RAFFERTY och lite som JOHN HIATT.

En i mitt tycke en riktigt bra skiva och som vanligt blir det bättre med ett antal lyssningar men skall man börja med några låtar så varför inte:

What Would I Not Do?, Brothers Keeper, So The Story Goes och When The Times Is Right.

Betyg: 4

Jono Manson / Silver Moon

          ”denna skiva inte innehåller en enda dålig låt ”             (hemifrån)

Jono Mansons 10:e album Silver Moon ett album av ”reflekterande americana, grym r’b och rock’n’roll”. Jono bor i SantaFe, New Mexico men är alltid förknippad med New York. På detta album medverkar förutom studiemusikanter även en diger gästlista så som: WARREN HAYNES, JOAN OSBORNE, ERIC SCHENKMAN, ELIZA GILKYSON och många flera.

På den förra skivan THE SLIGHT VARIATION som kom 2016 skrev jag att Jono lät lite som JOHN HIAT men även lite GERRY RAFFERTY. Jag tycker att likheterna består även på Silver Moon där han befäster sin ”jordnära americana-kvallite”. När man blir så här upprymd av musik brukar man säja att denna skiva inte innehåller en enda dålig låt så börja med alla.

Betyg 4.5 av 5

Senaste kommentaren

Dela den här sidan