Jan Seides / Unsung

”Jans osjungna berättelser är dock intressanta”                    (hemifrån)

Jan Seides, första skiva på sex år Unsung, femte i ordningen. Hon har skrivit text och musik till en skiva där hon sjunger och spelar gitarr. Med sig i studion har hon Lorrie Singer sång samt Bradly Kopp sång och gitarr.

Jan Seides kommer från Austin, Texas där hon och familjen bodde under hennes uppväxt. Jans äldre syster fick pianolektioner och när Jan hade fyllt fyra år tyckte läraren att även hon skulle ta lektioner. Jan berättar att hon tog pianolektioner i 14 år och studerade piano och komposition vid University of Texas School of Music där hon tog sin musikaliska examen. Där hade hon utforskat: folkmusik, klassisk, Jazz, pop, rock och country.

Jan har haft spelningar i nio stater i USA samt i Irland, England och Wales men även Israel. Jan Seides har fascinerats av kvinnorna i bibeln, som inte fått särskilt mycket utrymme, vilka också har något att berätta.

Jag vill inte påstå att jag kan bibeln på mina fem fingrar för det var många år sedan konfirmationen. Jans osjungna berättelser är dock intressanta och fascinerande i all sin mystik detta till ett vackert arrangemang och Jans vackra röst som påminner lite om Judy Collins och liten om Linda Thompson.

Låtar att börja med: And So I Followed, Ranchel´s Sister, Your Neighbor´s Garden, Delilah´s Lamenth och No Name

Betyg: 3,5 av 5

Senaste kommentaren

Dela den här sidan