är i mitt tycke en friskare fläkt                                               (hemifrån)

Österrikaren Georg Altziebler och hans Son Of The Velvet Rat har nu släppt sin sjätte skiva Dorado. Georg och hans fru Heike Binder, som numera bor i USA, är stommen i Son Of The Velvet Rat som med sig i studion har elva musiker. Georg har skrivit allt material själv.

Georg sjunger snarlikt Mark Knopfler som ju levde högt på sitt gitarrspel i Dire Straits men har väl tonat ner det på de senare soloskivorna. Georg är i mitt tycke en friskare fläkt även om det är lite väl mollbetonat ibland. Skivan har några riktigt vackra låtar men resten vinner på flera lyssningar. Sammanfattningsvis en mycket bra skiva.

Inlyssning att börja med: Love’s The Devil’s Foe, Carry On, Blood Red Shoes och Tiger Honey

Betyg 4 av 5

Son Of The Velvet Rat 

Son Of The Velvet Rat / The Late Show

 

alltså vilken livespelning!                         (hemifrån)

 

Son Of The Velvet Rat nya fullängdare är en live inspelning The Late Show från Rhiz, Vienna Austria. Denna är Georg Altziblers Son Of The Velvet Rat sjunde CD. Bandet består av Georg Altziblers sång & gitarr, Dominik Frejan piano, Heike Binder sång & orgel & dragspel, Felix Kryger trummor och Muck Willmann trummor. Den sjätte cd skivan Dorado är resencerad på denna hemsida därför ingen närmare presentation.

 

Det är ett kärt återseende och dessutom ”live” vilket lyfter några tidigare låtar ett snäpp ytligare. Jag var imponerad av förra skivan men här har man krympt ner bandet till fem medlemmar och på det sätten skapat en tätare live-stämning. Jag tyckte att Dorado skivan lät lite Mark Knopfler betonad men på den nya låter det mera likt Bob Dylan. Låtar att börja med: Little Flowe lägger ribban på en känslosam nivå sedan Lovesong No9 och Do You Love Me?  Men resten är fortsatt njutning alltså vilken livespelning!

Betyg 4,5

Senaste kommentaren

Dela den här sidan