Pat Kearns / Down In The Wash

      en ny men mycket trevlig bekantskap        (hemifrån)

Pat Kearns trodde att han skulle tillbringa hela sitt liv i Portland Origon. Han var den tredje generationen i sin släkt som levt där men han och hans fru bröt upp och gick vidare. Dom sålde sitt hus och stängde inspelningsstudion i Portland och flyttade ut i Mojave-öknen, nära staden Joshua Tree, Kalifornien.

Där fann familjen en ny harmoni i öknens stillhet. Dom hittade också ett antal mycket skickliga och välmeriterade musikanter som medverkar på denna skiva. Down In The Wash, som är en benämning på de bäckar som bildas när det regnar i öknen.

Pats andra soloskiva som är inspelad i parets studio nybyggd intill huset. Eftersom huset ligger utanför elnätet kommer all elen från solpaneler och sol finns det gott om i öknen . Pat har, inte oväntade, fått lysande recensioner för hans båda skivor. Jag kommer att tänka på lite snarlika musiker såsom RICHMOND FONTANA och deras ”WE USED TO THINK THE FREEWAY SOUNDED LIKE A RIVER” men också THE FLICE BROTHERS. Med andra ord en ny men mycket trevlig bekantskap där det blir svårt att nämna några enskilda låtar på denna mycket jämna platta.

Pat har skrivit allt utom ”No Expectations” Rolling Stones låt som blev inte så lyckad men då har jag ju svårt för covers.

Betyg: 4 av 5

Senaste kommentaren

Dela den här sidan