Mikael Ramel & Klas Qvist / I Huvet På Varann

"känner ett tydligt musikaliskt släktskap är ju uppenbart"   (hemifrån) Paraplyrecords

Mikael Ramels första platta på nästan 15 år, som är den naturliga uppföljaren till den klassiska 70-tals trilogin ”Till Dej”, Extra Vaganza” och ”Tredje Skivan”. Nya albumet ”I Huvet På Varann”, ett samarbete med Borås-musikern Klas Qvist, också känd som Citizen K, släpps digitalt och fysiskt den 18:e januari 2019. Mikael och hans musik har haft en rejäl renässans de senaste 2 åren, där han åkt runt och spelat låtar från 70-tals plattorna under namnet "Mikael Ramel Band Till Dej.

I studion: Klas Qvist / Mikael Ramel / Tobias Walka / Kim Gunneriusson / Andreas Holmstedt / Kenny Håkansson / Christer Rudmyr / Berra Karlsson / Annika Larsen / Jonas Nordin / Ingela Ernst och Johanna Lillvik. Skivan är producerad av Klas Qvist och Andreas Holmstedt.Mikael har lyssnat på Klas skiva SECOND THOUGHTS och detta har inspirerat Mikael till att göra en egen översättning/tolkning av SECOND THOUGHTS.

Mikael Ramels är ny för mej men efter att ha kollat lite på Spotify och googlat på Mikael Ramel så konstaterar jag att han är son till Musikgeniet Povel Ramel och då stiger ju förväntningarna. Klas Qvist har jag recenserat och rosat två gånger tidigare.Att Mikael och Klas känner ett tydligt musikaliskt släktskap är ju uppenbart och det här med översättningar/tolkningar kan ju ha sina plus och minus.

Jag kan tycka att en text på mitt modersmål kan gå rakt in men en text på mitt så kallade andra språk tillåter mej att tolka den lite friare och kanske göra det lite mera spännande. Låtar att börja med: Tomrummet, Vem Av Oss Är Vem och Kluringen   

Betyg: 4 av 5

Senaste kommentaren

Dela den här sidan