Citizen K är Klas Qvist

Han har samlat några musiker och spelat in 23 egna låtar med några mellanspel som övergångar till nästa stilbyte.

Han sjunger och spelar de flesta instrument själv men har hjälp av Tobias Walka som är producent och som även spelar bas och andra instrument.

Medverkar gör också Emma Augustsson på cello, Kim Gunneriusson på trummor, Annika Larsen på stämsång, Christer Rudmyr på elgitarr, Anders Nilsson Keybords och Berra Karlsson Steel Guitar.

Detta är Klas Qvist tredje fullängdare efter ”Carried Away” och ”Meet Citizen K”. Den här skivan är tungt influerad av 60/70-talsmusik (det mesta engelsk), ingen nämnd ingen glömd.

Skivan har fått lysande recensioner. När jag första gången lyssnade igenom denna dubbel-CD blev jag mycket imponerad och glad över den höga nivån och den starkt influerade 60/70-talskänslan.

Klas har lyssnat mycket på engelsk pop från den tiden då den fullkomligt exploderade . Men jag tror att han även har andra influenser från senare tid också såsom Midlake och Syd Arthur mfl.

Låtar att börja med: cd 1 Train Of No Forgiveness och King Of Second Thughts cd 2 In Holland och Something Truly Magic

Betyg 4 av 5

Citizen K / III

         en sann musikromantiker         Paraply Record        (hemifrån)

Citizen K III är Klas Qvist som än en gång samlat musiker omkring sig och spelat in denna gång i Studio PGA Borås där han spelar de flesta instrumenten själv. Han har skrivit och arrangerat allt själv.

Med sig i studion denna gång har han: Andreas Holmstedt som är skivans producent och han spelar trummor på spår 9, Andreas Thulin kör och blåsinstrument, Kim Gunneriusson trummor, Franz Ottmar Äckelmann samt Markus Larsson orgel.

Det är andra skivan av Citizen K som jag recenserat på denna hemsida. Man kan väl säja att det är en fortsättning ett vinnande koncept. Klas är i mitt tycke en sann musikromantiker som på ett mycket skickligt sätt väver fram harmonier från den engelska 60-tals eran.

Denna gång Beatles och Pink Floyd med flera. En skiva jag varmt rekommenderar. Låtar att börja med: True Companions, Toolmaker´s Daughter och Oceans Call.

Betyg: 4,5 av 5

Jag skulle vilja tillägga att om Beatles skulle göra en ny skiva så kunde det mycket väl låta så här

Kommentarer

Håkan Wikell

26.07.2021 00:46

Går den att få tag i?

Senaste kommentaren

Dela den här sidan